Αρχική

Αρχική

Blog Categories

Blog Categories

Μαθαίνω μαθηματικά με το σύστημα Montessori και την παιδαγωγική της Σιγκαπούρης

Τα αγαπημένα μου μαθηματικά έβγαλαν βιβλίο και για 3-5 ετών.

Έχοντας αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα που τα παιδιά χρησιμοποιούν βιβλία κ φύλλα εργασίας από 3 ετών, τα τελευταία 5 χρόνια επιλέγω σελίδες κ ιδέες από το βιβλίο του νηπιαγωγείου 5-6 ετών που έχει γραφτεί σύμφωνα με τις έρευνες της Μοντεσσόρι για το πώς δομείται η μαθηματική σκέψη και ανακάλυψη. Κάτι που δεν είναι γνωστό στον κόσμο, αλλά μαθαίνουμε στις παιδαγωγικές σχολές είναι πως η απαρίθμηση των αριθμών δε σημαίνει κ κατανόηση αυτών.

Για να κατακτήσουν τα παιδιά την έννοια του αριθμού χρειάζεται να έχουν αντιληφθεί χρώματα, σχήματα, μεγέθη, αντιστοιχηση ένα προς ένα στον προφορικό κυρίως λόγο. Το να γράφουν τους αριθμούς ή/και να τους αναγνωρίζουν ξεκινά με τα 4-4,5 έτη κ αφού αντιληφθούν την έννοια του αριθμού.

Το καλό των βιβλίων αυτής της σειράς είναι πως δεν πρόκειται απλά για ένα βιβλίο με φύλλα εργασίας, αλλά μαθαίνει στους ενήλικες εναλλακτικούς -και σωστούς για την αναπτυξιακή τους ηλικία- τρόπους να παίξουν με όλο το σύστημα γύρω από την αφηρημένη έννοια των μαθηματικών.

Το θεωρώ ιδανικό εκπαιδευτικό υλικό και προσιτό για το σπίτι.

Έχουν εκδοθεί ως τώρα 6 βιβλία που καλύπτουν τις ηλικίες 3-9 ετών τουλάχιστον.

@big_mama_paidagogoi