Οι Εκδόσεις Κεντικελένη ιδρύθηκαν την εποχή της μεταπολίτευσης, το 1974, εκδίδοντας την επίκαιρη για την περίοδο εκείνη πεντάτομη επιτυχημένη σειρά «Ιστορία των Επαναστάσεων», ένα πολύτιμο ιστορικό ντοκουμέντο για τους τέσσερις αιώνες που διαμόρφωσαν τον σημερινό κόσμο.

Από το 1980 εστιάσαμε το ενδιαφέρον μας σε βιβλία που αφορούν την διαπαιδαγώγηση και ανάπτυξη του παιδιού, από την γέννηση έως και την εφηβεία εκδίδοντας την διαχρονική πεντάτομη σειρά «Γονείς και Παιδιά» της Miriam Stoppard. Συνεχίσαμε την προσπάθεια μας να βοηθούμε τους γονείς στο έργο της ανατροφής των παιδιών με το εξάτομο έργο «Επάγγελμα Μητέρα» – δημιούργημα ενός εκλεκτού επιτελείου παιδαγωγών, παιδιάτρων και παιδοψυχολόγων.

Το 2007 εκδώθηκε το καλύτερο βιβλίο που έγραψε ο άνθρωπος για το βιβλίο που έγραψε ο Θεός το έργο «Βιβλικά ο Άτλας της Βίβλου». Ο πιό έγκυρος και ενημερωμένος Άτλας της Βίβλου σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι σήμερα.

Παράλληλα εκδώθηκαν και άλλα εκπαιδευτικά βιβλία όπως η σειρά « Ο Φοίβος μεγαλώνει μαθαίνοντας», «Χαρούμενη Γνώση», «Μαγικός κόσμος των παραμυθιών», καθώς επίσης και άλλες θεματικές ενότητες.

Μετά το 2005 έχουμε επικεντρώσει τις εκδόσεις μας σε βιβλία δημιουργικής διαπαιδαγώγησης παιδιών προσχολικής ηλικίας. Μεγάλος όγκος των τελευταίων εκδόσεών μας είναι βιβλία κατασκευών που απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε παιδαγωγούς και γονείς. Μέχρι τώρα έχουμε εκδώσει παραπάνω από 120 τίτλους οι οποίο βρίσκουν συνεχή ανταπόκριση στο αγοραστικό κοινό.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το 4τομο έργο «Εκπαιδευτικοί Σχεδιασμοί & Διαθεματικότητα» το οποίο βασίζεται στο νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς προσχολικής ηλικίας.